Kalendarium

Föreläsning med Hampus Nessvold

Kvinno- och tjejjouren PAX är så glada över att få möjligheten till att få Hampus Nessvold till Nynäshamn.

Hampus Nessvold går i sina föreläsningar in på djupet om det att vara man, ända från barnåldern, via tonåren till vuxenlivet. Han talar om könsroller som begränsar och förvränger, skapar ångest och påverkar relationer. Om den nya sortens manlighet och utrymme att utvecklas. Om möjligheten att vara den man är. Allting levererat med klockren humor och en stor dos självironi.

2017 kom han ut med boken ta det som en man där han skriver om vänskap, våld, kärlek, sex och kroppskomplex och delar med sig av personliga erfarenheter av olycklig kärlek, manlig vänskap, sexmisslyckanden och mycket mer.

Föreläsningen är kostnadsfri.

Datum: 6 December 2018
Tid: 17.30-18.45
Plats: Folkets hus, Nynäshamn

Välkomna!

Ballongtåg i samband med 25 November

Den 25 november är det internationella dagen mot våld mot kvinnor vilket vi på kvinno- och tjejjouren PAX vill uppmärksamma.

För att uppmärksamma detta kommer vi arrangera ett ballongtåg där vi gemensamt går genom Nynäshamn. Efter ballongtåget finns det möjlighet för barnen att få en ansiktsmålning. Det kommer även finnas fika.

12.50- Samling vid Stadshusgränd 1
13.00 – Avmarsch
14.00 -14-30 – Ansiktsmålning för barn och fika.

Välkomna!

Armband

Vi strävar hela tiden efter att fler och fler ska veta om att vi finns och vad vi kan hjälpa till med. I dagsläget har vår verksamhet både en kvinnojour och en tjejjour och det är vi så stolta över. Eftersom Pax har både en kvinno- och tjejjour så betyder det att vi har en bred målgrupp att nå ut till.

På en inspirationshelg med Unizon i vintras fick vi ta del av en föreläsning som väckte en mängd idéer hos oss som representerade Pax. Äntligen har idéerna blivit verklighet och vi ska nu börja pärla armband som en del av vår verksamhet! Läs mer nedan.

Hur kommer armbanden se ut?

Armbanden kommer pärlas i färgerna blått och lila. Armbanden kommer pärlas med texten ”Stötta, Stärka”, två ledord som vi utgår ifrån i vårt arbete.

Varför pärlar vi just armband?

Vi tror och hoppas att det ska uppfylla två syften. Dels så är ett armband lättburet och vi hoppas att många vill stötta vårt arbete att just stötta och stärka unga tjejer och kvinnor. Vi hoppas också att pärlkvällarna blir ett tillfälle för gemenskap och samtal. Det blir en chans för utomstående att se vår verksamhet och uppleva den värme och gemenskap som den här typen av rörelse står för.

Vart kan jag få tag på ett armband?

Armbanden kommer kosta 50 kronor och pengarna går oavkortat till vår kvinno- och tjejjour. Dels kommer vi sälja dessa när vi rör oss ute i Nynäshamn. Som privatperson kan du även maila oss till info@kvinnojourenpax.org om du är intresserad av att köpa ett armband.

Får jag komma och pärla ett armband?

Självklart! Vi är så glada och tacksamma för den hjälp vi får. Pärlkvällarna kommer ske en gång i månaden och riktar sig till våra medlemmar och volontärer (Läs mer om hur du går tillväga för att bli medlem hos oss HÄR

Avslutningsvis vill vi rikta ett tack till pärlgrossisten. Besök pärlgrossistens hemsida för att se deras breda utbud av pärlor och pärltillbehör.

Vi är så peppade på att få komma igång med våra pärlkvällar!

Kram! /Kvinno- och tjejjouren PAX

PAX STARTAR TJEJJOUR!

Tjejjouren pax startade i december 2017 och är en ideell verksamhet. Vår verksamhet är partipolitiskt och religiöst obunden och vi vilar på en feministisk grund.

Vi finns här för att stötta, stärka och hjälpa unga tjejer. Vi vänder oss dig mellan 10-26 år som identifierar dig som tjej. Till oss kan du höra av dig om du behöver någon som lyssnar på dig. Du är välkommen att höra av dig oavsett om du har en fundering kring någonting speciellt eller om du bara vill prata av dig. Vi finns här och lyssnar på dig!

Vi som arbetar på tjejjouren Pax har tystnadsplikt och ingen anmälningsplikt. Du får självklart vara helt anonym! Läs mer om hur du kontaktar oss under fliken ”Kontakt”.

Mer info hittar du på; tjejjouren.se/pax

NYHET!

Kvinnojouren har skaffat swish! Detta för att underlätta för de som vill bli medlemmar eller skänka en gåva. På årsmötet i mars beslutades det även att sänka medlemsavgiften från 250 kronor till 100 kronor. Detta för att möjliggöra för fler att bli medlemmar hos oss.

Vill du bli medlem?
Sätt in 100 kr på vårt Bankgiro 5009 – 0224 eller swisha till 1234357000.

Skriv ”medlem” samt ditt namn i meddelandefältet då du betalar. Skicka också samtidigt ett mail till info@kvinnojourenpax.org där du berättar att du betalat in medlemsavgiften samt anger ditt namn och den e-postadress du vill få information utskickad till.
Intäkterna från medlemskapen går till stödsökande.

Opinion och debatt

Kan sexualundervisningen i skolan förbättras?

Mäns våld mot kvinnor är fortfarande ett av vår tids största samhällsproblem och någonting vi i kvinnojouren kämpar mot dagligen.
I debattartikeln skriver Clara om hur ett av vårt största samhällsproblem skapas och upprätthålls av strukturer i samhället. Hon belyser även vikten av att utnyttja de resurser vi har i samhället för att kunna arbeta preventivt och bidra till att vårt samhälle blir mer jämställt och fritt från våld.

För vi vet, att våld går att förebygga!

Du hittar artikeln här: Artikel i nynäshamnsposten 27/11